2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYITLARIMIZ BAŞLADI!

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN KAYITLARIMIZ 1 TEMMUZ 2020 TARİHİ İTİBARİ İLE BAŞLAMIŞTIR. 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI BİRLİKTE GEÇİRMEK İÇİN SİZLERİ OKULUMUZA BEKLİYORUZ.

ŞEHİT ADEM SEZGİN ANAOKULU

2020-2021 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI

OKULUMUZ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Kayıt işlemleri nasıl yapılır?

 

Geçtiğimiz yıl okulumuz öğrencilerinden bu sene devam etmek isteyen velilerimiz tekrardan kayıt evraklarını doldurmayacaklardır. Eylül ayında okul açıldığında sözleşmeleri kendilerine imzalatılacaktır.

Kayıtlarını yapabilmeleri için sadece bankaya eylül aidatını 1 Temmuza kadar yatırmaları gerekmektedir. Açıklama kısmına Çocuğun adı ve soyadı yazılacaktır. 1 Temmuz 2020'ye kadar ücreti yatırmayan veliler kayıt olmak isterlerse ilk defa kayıt oluyor gibi işlem göreceklerdir. Sabah grubu ya da öğle grubu ne istediklerini şimdiki sınıf öğretmenlerine söyleyebilirler.

Öğretmen seçimi yapamayacaklardır.  Öğretmenlerin sınıfı eylül ayında belirlenecektir.

Güvenlik giriş kartı aktivitesi eylül ayında yapılacak olup, ücreti 25tl dir. Yeni kart isteyenler için gerekli bilgi aşağıdadır.

 

AİDAT HESAP NUMARAMIZ

İBAN : TR 85 0001 2001 2990 0016 1000 88  -  HESAP NO: 16100088

Hesap Adı: ŞEHİT ADEM SEZGİN ANAOKULU

UYARI: AÇIKLAMA KISMINA ÇOCUĞUN ADI SOYADINI YAZMAYI UNUTMAYINIZ!

1. Aidatlar ne kadar? Toplam kaç ay ödenir?

Aidatlarımız 130 tl'dir. Toplam dokuz (9) ay ödenir.  Eylül- Ekim – Kasım – Aralık – Ocak – Şubat – Mart – Nisan – Mayıs ayları içindir. Eylül aidatını okula kayıt olacağınız sırada bankaya yatırmanız gerekir.  Aidatları bankaya yatırırken açıklama kısmına kesinlikle çocuğunuzun adını ve soyadını yazmalısınız. Aksi takdirde banka dökümünden göremeyeceğimiz için o ayınız eksik görünür. Aidatları banka ve ya internet bankacılığı ile yatırabilirsiniz.

2. Beslenmede neler verilir?

Öğrencilerin beslenme saatinde verilen kahvaltı ve yemek okul tarafından aidatlarla karşılanır.

Sınıflar sıra ile yemekhanede yemeklerini yerler. Sabah kahvaltı, öğlen de bir çeşit yemek verilir. Yemek listeleri her aybaşı okul panosuna asılır. Bu beslenme saatinin amacı çocukları doyurmaktan ziyade beraber yemek yeme kurallarını öğrenmelerini ve yemek seçmemelerini sağlamaktır.  Çocukların sağlığına yönelik yemekler sunulur. 

 

3. Okul giriş çıkış saatleri nasıldır?

Sabah grupları 8.00 itibari ile derse başlar ve 12.20'den itibaren velilere verilmeye başlanır.

Öğlen grupları 13.00'da başlar. 17.20 itibari ile verilmeye başlanır. 13.00'dan önce öğrenci içeri kesinlikle alınmaz.

(ÖNEMLİ NOT:  Bu yıl pandemi sebebiyle sınıfların giriş -  çıkış saatleri yoğunluk yaşanmaması için sınıflar bazında değişiklik gösterebilir.  Ayrıntılı bilgilendirme okulların açılması ile duyurulacaktır.)

 

4.  Güvenlik kartı nasıl kullanılır?

Kayıt esnasında vereceğimiz formu dikkatlice doldurmanız gerekmektedir. Doldurduğunuz her bölüm için bir kart gelir. 1. Kart ücreti 50tl, 2. Kartı da isterseniz ücreti 35 tl toplam 85 tldir. Bu ücretleri elden teslim etmeniz gerekir. Öğrencinizi bırakırken bu kartı okutup bırakmanız alırken de aynı şekilde okutup almanız gerekir. Bu sayede çocuğunuzun güvenliğini sağlamış olacaksınız. Kartı okuttuğunuzda sınıfa kart bilgileri kimin almaya geldiği yansıyacak ve çocuğunuz size teslim edilecektir. Çocuğunuzu kartı olmayan birinin alması gerektiği acil durumlarda muhakkak öğretmeni bilgilendirmeniz gerekmektedir. Yoksa çocuğunuz gelen kişiye teslim edilmeyecektir.

5. Çocuğum öğle grubunda mı sabah grubunda mı olacak? Sınıflar kaç kişilik? Öğretmen seçebilir miyiz?

Kayıt esnasında evrakları tamamlayıp teslim ettiğiniz ve ücreti yatırıp dekontu gösterdiğinizde kaydınız kesinleşmiş olur ve sabah ya da öğle grubu ne istediğinizi çocuğunuzun yaş grubuna uygun olarak seçebilirsiniz. Sabahçı öğleci seçiminde öncelik ilk gelen kayıtlardadır. Sonraki kayıtlar çocuğunuzun yaş grubuna uygun sınıfta yer olmadığında sabah öğlen seçimi yapamaz. Sınıflar bu sene pandemi sebebiyle 16 öğrenci ile sınırlı tutulacaktır. Yıl içerisinde süreç biterse mevcutlar okul idaresi tarafından artırılabilir. Okul kayıtlarında öncelik 5 yaş (2015 doğumlular) sonra 4 yaş (2016 doğumlular) ve sonra 3yaştadır (2017 eylül ayına kadar doğmuş olanlar). Öğretmen seçimi yapılamamaktadır. Çünkü öğretmenlerin hangi sınıfı alacakları eylül başındaki seminerlerde yaptığımız kura ile belirlenmektedir.

 

6. Çocuğumun sınıfına girebilir miyim?

Velilerin okul içine, sınıflara girmeleri güvenlik sebebiyle kesinlikle yasaktır.  Sınıflara sadece veli katılımında öğretmen daveti ile girilebilir. Sadece ilk hafta uyum haftasında öğretmenlerin bilgilendirmesi ve yönlendirmesi ile çocuğunuz ile beraber sınıflara girebilirsiniz.

 

7. Öğrencilerin tuvalet temizlik ihtiyacı nasıl karşılanıyor?

Öğrencilerin kayıt olabilmeleri için ilk kıstas tuvalet alışkanlığını kazanmış olmalarıdır. Mahremiyet sebebiyle çocukların yanında tuvalette kimse olamaz. Temizliklerini kendilerinin yapmaları gerekir. Üstlerini kirlettiklerinde (su ile ıslatma gibi durumlar hariç) velilere haber verilip, gelmeleri istenir.

 

8.Çocuklar okula gelirken yanlarında ne getirmeleri  ve nasıl gelmeleri gerekiyor?

Yanlarında suluklarını ve bir çift temiz yedek kıyafetlerini getirmeleri gerekmektedir. Kıyafetlerini kendi çantalarında her gün getirip, götüreceklerdir. Maddi ve manevi değeri yüksek kıyafet takılarla göndermeyiniz. Kaybolan eşyalardan okul idaresi ve öğretmenler sorumlu değildir. Kişisel eşyalarına isimlerini yazabilirsiniz.

 

9. Okulda ne gibi etkinlikler yapılıyor?

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu müfredat doğrultusunda esnek bir program uygulanmaktadır. Her yaş grubunun özelliğine uygun olarak öğretmenler bir program oluşturur ve onu uygular.  Proje çalışmalarımız, gezilerimiz, sosyal kültürel etkinliklerimiz vardır. Tiyatro vb. ücretli etkinlik ücretleri veli tarafından ödenir, veli izin kağıdını doldurduğunda öğrenci etkinliğe katılabilir.

 

10. Kırtasiye malzemeleri nasıl temin edilir?

Kırtasiye malzeme listesini öğretmenler  uyum haftasında velilere verir. Velilerin en kısa zamanda malzemeleri eksiksiz alıp öğretmenlere teslim etmeleri gerekir. Yıl sonunda sadece kişisel malzemeler geri verilir. Listeler sınıflara göre farklılık gösterebilir.

 

11. Servis var mı?

Okul servisi için kayıt sırasında servis istiyorsanız adresinizi belirtiniz. Kayıtlar sonunda gerekli servis sayısı sağlanırsa ihale ile servis firması belirlenir. Firma kayıtları uyum haftasında girişte alır. Okul idaresi servis kayıtlarından sorumlu değildir. Servis sadece yoğun isteğin olduğu bölgelere çıkar ve ilk kayıt yaptıranlar faydalanabilir. Araç dolarsa ikinci araç için gerekli sayının tamamlanmasını beklemeniz gerekebilir. Ayrıntıları firma yetkililerinden öğrenebilirsiniz.

 

12.Okul dezenfekte edildi mi?  Temzilik malzemeleri nası temin edilir?

Okulun dezenfektesi yapıldı ve okul açılmadan tekrar yapılacak. Sıklıkla da tekrarlanacak. Yazın kayıt için geldiğinizde evrakları kapıdan teslim alıp, kapıdan teslim edilecek. İçeri veliler alınmayacaktır.

Temizlik malzemelerini velilerin nasıl temin edeceği okul açıldığında ilk veli toplantısında söylenecektir.

 

Bu açıklamaların amacı kayıt esnasında teması en aza indirgemektir.

Kayıt işlemleri için geldiğinizde lütfen maskenizi takınız.

Sizi ve sağlığınızı önemsiyoruz. Kurallarımız çocuklarımızın sağlığı içindir. Lütfen uyalım, esnetilmesini teklif etmeyelim.

Okulumuzu internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

Burada yazılanlar dışında aklınıza takılanları arayarak öğrenebilirsiniz.   (0262 721 06 02)

01.07.2020 606